Magyarország híres a palacsintájáról.
Teljesen mindegy, hogy előételként, levesbetétként, főételként, vagy pedig desszertként fogyasztjuk, Magyarországon óriási mennyiségben fogyasztják a palacsintát.
Palacsintát készíteni nagyon egyszerű. Tulajdonképpen három dolog kell hozzá ... mégpedig:
1. Egy jó serpenyő
2. Egy jó alaprecept
3. és egy csekély gyakorlat
A palacsintasütőt felhevítem, beleteszek fél ek olajat, vagy zsírt, körkörös mozgatással szétfolyatom, a felesleget visszaöntöm. Ezután mintegy 0,1 dl (egy tejmerőkanálnyi) tésztát a serpenyőbe öntök és szétfolyatom. Erős tűzön megsütöm és megfordítom. Édes, vagy sós töltelékekkel tálalom.
Édes töltelékek:
Túró, lekvár, dió, mák, fahéj, kakaó, csokoládé, vaniliakrém, puncs
Sós palacsintatöltelékek:
Káposzta, hús, gomba, burgonya
Forrás: grocceni.com
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése