2010. május 26., szerda

Pár dolog a palacsintáról

Magyarország híres a palacsintájáról.
Teljesen mindegy, hogy előételként, levesbetétként, főételként, vagy pedig desszertként fogyasztjuk, Magyarországon óriási mennyiségben fogyasztják a palacsintát.

Palacsintát készíteni nagyon egyszerű. Tulajdonképpen három dolog kell hozzá ... mégpedig:

1. Egy jó serpenyő
2. Egy jó alaprecept
3. és egy csekély gyakorlat

A palacsintasütőt felhevítem, beleteszek fél ek olajat, vagy zsírt, körkörös mozgatással szétfolyatom, a felesleget visszaöntöm. Ezután mintegy 0,1 dl (egy tejmerőkanálnyi) tésztát a serpenyőbe öntök és szétfolyatom. Erős tűzön megsütöm és megfordítom. Édes, vagy sós töltelékekkel tálalom.

Édes töltelékek:
Túró, lekvár, dió, mák, fahéj, kakaó, csokoládé, vaniliakrém, puncs

Sós palacsintatöltelékek:
Káposzta, hús, gomba, burgonya

Forrás: grocceni.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése