2010. szeptember 20., hétfő

Az új rekorder: Mátraterenye:)



A fő cél az volt, hogy egy helyen, egy időben minél több ember süssön egyszerre palacsintát! Viszont erőforrás hiányában nem törekedhettünk arra, hogy jócskán megdöntsük az amúgy 204 fővel 2008-ban felállított rekordot, amit a Szentes melletti Derekegyházon tartanak. A reggeli rossz idő ellenére délután 3 órakor mégis 262 fő állt sütésre készen, akik 200 liter palacsintatésztát összesen 44 tűzhely mellett sütöttek ki Becsó Zsolt Megyei Közgyűlés Elnök nyitó szavai után.

Sebestyén István a magyarországi rekordok hitelesítője szerint a rekord teljesítéséhez szükséges feltételek teljesültek, azaz mindenki részt vett az elejétől a végégig a bő egy órán át tartó sütési folyamatban, ám ez nem azt jelentette, hogy mindenkinek sütni kellett, volt, aki kevergette, volt aki tekerte, volt aki töltötte és kiadta kóstolásra a palacsintákat. A tészta ásványvizes palackokban került kiosztásra.
A töltelékeket mindenki magának hozta, így összesen több mint 40 féle került az asztalokra, így ehettünk különböző finom palacsintákat, a tekerési módok között is nagy volt a változatosság, volt aki göngyölte, volt aki hajtogatta, volt aki félbehajtva göngyölte, stb. Ebből is látszik, hogy milyen sokszínű témába nyúltunk bele. Nem is beszélve, hogy volt olyan csapat, akik kizárólag a cukorbetegekre, illetve az egészséges életmódot folytatókra gondoltak, így tönkölylisztből készítettek saját masszát és cukormentes töltelékeket használtak.
Palacsintakirály(nőt) is választottunk, Kotroczó Beáta személyében, akinek az „udvara” a legkülönlegesebb palacsintás tálat készítette. Címe önarckép.

A díjazásuk mellé igazán királyi bánásmód járt, körbehintózhatták a falut.
A különdíjat a zsűri elnöke Polgár Ferenc a Nemzetközi Szakács és Cukrász Szövetség tagja Bakos Lászlónak és csapatának ajánlotta fel.
A legtöbb palacsintát Tóth Tímea és csapatánál kóstolták.
A résztvevők zöme természetesen a községből, illetve az innen elszármazottakból állt, de jöttek az ország minden tájáról, sőt külföldről is magával hozva a palacsinta kultúrájukat.
Beszámolómat ezzel nem fejeztem be, lesz még miről írnom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése