2010. július 30., péntek

6 jó tanács palacsintasütéshez

1.A palacsintát legjobb réteslisztből készíteni. A tésztához annyi dkg lisztet használjunk fel, ahány darab palacsintát szeretnénk sütni.

2.A palacsinta tésztát simára, csomómentesre keverjük el. Ne legyen se túl híg, se sűrű. Az összekevert tésztát 1-2 óráig pihentessük. Ha állás közben megsűrűsödik, egy kevés vízzel hígítsuk.

3.Könnyebb lesz a palacsintánk, ha késhegynyi sütőport és 2 evőkanál olajat is a masszába dolgozunk.


4.A palacsintasütőbe tegyünk egy kávéskanálnyi zsiradékot, forrósítsuk meg, majd öntsük bele a tésztát, a sütőben terítsük szét, és mindkét felét süssük pirosra. A sütést közepes lángon végezzük.

5.Ha teflon serpenyőben sütjük a palacsintát, és a tésztájába olajat is keverünk, akkor csak az első palacsinta sütésekor olajozzuk be a teflont.

6.A palacsinta leragadhat, ha túl hideg a tésztája, rossz lisztből készítettük, vagy nem elegendő benne a tojás. De akkor is leragadhat, ha nem forró a zsiradék alatta.

Forrás: palacsinta.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése