2010. augusztus 9., hétfő

Palacsintatészta egészségesen

Hozzávalók 4 főre:

2 nagy tojás
1 pohár tej
¾ pohár teljes kiőrlésű tönköly liszt
2 tk olaj (vagy kókuszzsír)
csipet só
csipet Stevia por


A teljes kiőrlésű liszt miatt kiadósabb ez a fajta palacsinta, mint amit finomliszttel készítünk.

1.A hozzávalókat keverjük össze egy mixer segítségével alacsony fokozaton. Ha a tészta habzik, akkor hagyjuk ülni néhány percig.
2.Olajozzunk ki egy nagy palacsinta sütőt, hevítsük fel az olajat, majd öntsünk bele egy merőkanál tésztát. (A palacsintasütő méretétől függően ez lehet több, illetve kevesebb is.)
3.Süssük a palacsintát, amíg az alja világos barnává válik, majd fordítsuk meg.
4.Süssük a palacsinta másik oldalát fél percig, majd tegyük egy tányérra.
5.Ismételjük a 3. és 4. lépést, amíg el nem fogy a tészta. (Kb. 15 db átlagos méretű palacsinta készíthető ebből a mennyiségből.)

Tipp:
Ha a palacsintatészta leragad, illetve kicsit megég (ezt azután látjuk, hogy megfordítjuk), akkor tegyünk egy kis olajat a palacsintasütőbe.

Forrás: No Salty

Saját kiegészítés: Kapható olyan palacsintasütő (nekem van, igaz, hogy majdnem harminc ezer volt...:), amibe egyáltalán nem kell egy gram olaj sem, csak kicsit keverni a tésztába!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése