2010. augusztus 6., péntek

Torockói (erdélyi) rétes palacsinta

Hozzávalók 4 főre:

4 ek étolaj
1 tojás1 dl tej
csipet só
1 kk ecet
késhegynyi szódabikarbóna
kb. 1 (3 dl-es) bögrényi rétesliszt
nyújtáshoz: finomliszt


Az olajat, a tojást és a tejet összekeverjük egy nagyobb tálban.
A szódabikarbónát egy csészében a sóval és az ecettel elkeverjük, felhabosítjuk és az olajos tejhez adjuk.
Annyi réteslisztet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.
10 percet pihentetjük.
6-10 gombócot formálunk belőle (serpenyő méretétől függően).
Lisztezett deszkán rétestészta vékonyságúra nyújtjuk, majd összehajtogatjuk és 10 percet ismét pihentetjük.
Újból kinyújtjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tészták mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. 2-3 darabonként érdemes egy kis olajjal megkenni a serpenyőt.

Forrás: NOL

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése